Begeleiding bij Persoonlijke Ontwikkeling

Ik vind het tof dat jij, net als ik, jouw geluk in het leven als een belangrijk gegeven ziet!

Terwijl ik als bedrijfspsycholoog in de afgelopen 20+ jaar veel verschillende mensen heb mogen begeleiden op diverse gebieden (o.a. Talent- & Potentieel ontwikkeling, Multiculturele identiteit & – competenties ontwikkeling, Persoonlijk leiderschap – & Managementontwikkeling) heb ik gemerkt hoe ongelofelijk belangrijk het fundament achter het doen en laten is; namelijk simpelweg gelukkig zijn met zowel wat je doet als ook hoe jij iets doet.

Mijn ervaring is dat wanneer jij je basisgeluk versterkt en leert onderhouden, jij vanzelf jouw talenten en kwaliteiten gaat benutten waarmee jij jouw unieke steentje aan de wereld bijdraagt en anderen inspireert! De weg naar zelfrealisatie en succes is dan een stuk gemakkelijker, vanzelfsprekender en leuker!

Leef de waarheid! Zo eenvoudig is het leven van GELUK!” (Mo Gawdat, De logica van geluk)

Afgelopen jaren heb ik me meer bewust in het onderwerp “Happiness” verdiept. Graag deel ik alle opgedane kennis en inzichten met jou in de begeleiding. En natuurlijk vertaal ik mijn inzichten en ervaring naar een voor jou relevante persoonlijke vraag & context.

Nieuwsgierig?

Be the change you want to see in the world.
~ Mahatma Gandhi

“Choose & Prioritize Happiness” is het enige juiste ‘kompas’ waar jij op weg naar GELUK kunt varen.

Gelukkige’ emoties, gevoelens en gedachtes vormen een enorme kracht, eentje die ons voedt en versterkt! Deze voedende kracht is essentieel op de weg van ontplooiing en welzijn. Vreugde en/of gelukkig voelen geeft ons energie om voort te leven, prikkelt nieuwsgierigheid & openheid, zet ons aan tot nieuwe ervaringen, contacten met geliefden & andere mensen en drijft ons om te (blijven) leren. Bovendien versterken deze positieve emoties ons veerkracht, hetgeen op zijn tijd weer voor meer positieve emoties zorgt!!

Dit laatste gaat echter meestal niet vanzelf! Je hebt hierbij de juiste ‘geluk-mindset’ en ook ‘geluks-vaardigheden’ nodig. Wanneer je dit bewust ontwikkelt en versterkt, gaat het leven jou gelukkig maken!

Make it Happiness by Alla Liberova. Voor EFT Relatietherapie en begeleiding bij persoonlijke ontwikkeling.
“Alla heeft een warme persoonlijkheid en heeft mij direct op mijn gemak kunnen stellen. Zij weet waar ze het over heeft en heeft een persoonlijke aanpak. Daarnaast heeft Alla een bijzonder oog voor diversiteit en authenticiteit. Wat maakt dat ik dat zo zeg? Alwaar ik nu spreek van; ik omarm mijzelf zoals ik ben en in mijn omarming voel ik de behoefte om liefde te ontvangen, liefde te geven, om te begrenzen, om er te zijn, om te communiceren, om mijzelf open te stellen. Voorheen was het anders, ik was meer bezig met “jij” totdat ik “jij” verving met “ik” en begon te leven en te genieten van alle paradoxen in mijn leven, ze omarmde en accepteerde. Met als gevolg meer ruimte, vrijheid en mijn wens om rust te vinden begon ik heerlijk te ervaren. Een cadeau die ik heb mogen ontvangen in mijn leven door alle inzet van Alla, alle goede zorgen van haar.”
N.M. • Cliënt

En maak je geen zorgen, het versterken van jouw geluk houdt geenszins in dat je alle vervelende emoties vanaf nu moet leren negeren, absoluut niet! Sterker nog: “Het geluk is altijd met een pijnplek verbonden”, heb ik een wijs iemand horen zeggen. Dit onderschrijf ik ook volledig.

Het kiezen voor geluk vraagt om lef en persoonlijk leiderschap!
Er is namelijk altijd een reden om je ergens ongelukkig over te voelen. In het dagelijks bestaan concentreren we ons vaak op de ‘negatieve’ emoties, gevoelens en gedachtes. Ons brein en lichaam geven de signalen die voor ons overleven van belang zijn de hoogste prioriteit. Met andere woorden werkt ons brein als een soort computer die geprogrammeerd is om signalen van ‘dreiging’ (fysiek of psychologisch gevaar zoals pijn, angst, kwetsbaarheid, eenzaamheid, etc) tijdig op te merken. Dit gebeurt simpelweg vanzelf! Als je je aandacht op allerlei vervelende dingen en issues om je heen richt, of de aandacht voortdurend op ‘negatieve’ gedachtes en gevoelens richt, gaat hier veel dagelijkse energie naar toe.

Waar ik jou bij kan helpen is jezelf mentaal en emotioneel op geluk te focussen en je eigen geluk-vaardigheden te trainen waardoor je te midden van alle omstandigheden je rustig, krachtig, weerbaar en prettig voelt en vervolgens jouw ‘geluk’ ook met anderen deelt! #doinghappyisbeinghappy

Coaching en Persoonlijke Begeleiding

– Individuele begeleiding start altijd met een (kosteloos)intakegesprek (+/- 1,5 uur)

Tijdens de intake verken ik samen met jou de context van jouw vraag, beantwoord ik alle praktische vragen van jou en licht mijn werkmodel (“in-SPIRE”) voor geluk ontwikkeling toe. Vervolgens overleggen we samen een praktisch plan van aanpak, passend bij jouw vraag. Een begeleidingstraject wordt op maat samengesteld (inclusief de tarieven).

Wanneer er wederzijds vertrouwen is, spreken wij voor individuele sessies af (1,5 – 2 uur)

Let op*: ik ben niet aangesloten bij een verzekeraar, relatietherapie wordt vooralsnog niet uit de verzekeringspakketten vergoed.